Asien

7 smukke Singapore seværdigheder – kulturel ferie eller storbyferie.

singapore storby set om natten i belysning

Skal du rejse til Singapore, så skal du være indstillet på at komme til at få en lang perlerække af eksotiske oplevelser med hjem. Alt er meget fremmedartet og meget interessant i dette lille land.

Singapore er det mindste land i Asien. Det er et lille ørige på bare 715 kvadratkilometer og har det samme antal indbyggere, som vi har i Danmark. Vi har bare 43.000 kvadratkilometer at brede os på. Det betyder, at man bor tæt i Singapore.

Det lille land, der består af 63 øer, er meget reguleret, da der findes love og regler for mange små og store forseelser. De straffes hårdt, så sæt dig grundigt ind i alle disse mange regulativer, så du har en chance for at begå dig i landet uden at blive straffet. Til gengæld er der både meget rent og nærmest ingen kriminalitet i landet.

Landet har gennemgået mange turbulente perioder i løbet af dets historie, hvor de i flere perioder har være besat af skiftende magthavere.

Singapore er beliggende ca. 137 km nord for Ækvator, så klimaet er meget varmt, men giver også en vis frodighed til naturen. Temperaturen ligger ret stabilt på mellem 25 og 34 grader året rundt.

I dette lille asiatiske land vil du dog kunne finde et hav af fantastiske oplevelser. Bare at være der er eksotisk i sig selv, da det meste vil forekomme dig temmelig anderledes og spændende. Fra forretningsrejser over storbyferie på første klasse til turisttur til de historiske kulturelle oplevelser.

Her får du nogle gode bud på, hvad du kan opleve i Singapore:

En sejltur på Singapore River

Gennem Singapore løber den fire kilometer lange flod Singapore River. Floden har altid spillet en væsentlig rolle i forhold til handel og infrastruktur. I dag er der en ret stor turisme i landet, og i den forbindelse er Singapore River et godt trækplaster.

singapore floden og udsigt over singapore

Der tilbydes en bred vifte af forskellige sejlture på floden. Det er da også en af de bedste måder at danne sig et indtryk af en by eller et land på at se det fra vandsiden. Her vil du i løbet af forholdsvis kort tid få en idé om, hvordan landet er bygget op omkring floden. Du vil se en skyline, som er præget af både ny og gammel arkitektur, og du vil få et godt indblik i befolkningens liv og miljø i en meget komprimeret form.

Start gerne din udforskning af Singapore ved at tage en tur op og ned ad floden Singapore River. Ved nogle af disse flodture er det også muligt at gå i land nogle steder, så du også kan få et indtryk af visse bydele eller se nærmere på en seværdighed.

Singapore Cable car

En anden smart måde at få set en stor del af det sydlige område på er ved at benytte den højthængende Cable Car. Cable Car er en svævebane, der let og roligt bevæger sig afsted. Herfra har du en helt enestående 360 graders udsigt over den sydlige del af Singapore, hvilket kan give dig et godt overblik over området og give dig gode idéer til, hvad du senere gerne vil udforske.

svævebanen singapore cable car

Du kan vælge bare at blive siddende i svævebanen og nyde udsigten i fugleperspektiv, eller du kan vælge at stige af ind imellem og se på en attraktion eller bare slentre rundt der, hvor du nu står af.

Der er virkelig meget at se på, når du betragter Singapore fra denne vinkel. Du kan for eksempel få øje på:

  • Mount Fabers Bakke
  • Resort-øen Sentosa
  • Hovedvejen
  • Havnen
  • Bygningerne
  • Adventure Cove Waterpark
  • Sentosa Cable Car Museum
  • Junglen

Det er en virkelig god måde at se en stor del af Singapore på. Stig af, når der er noget på vejen, som du får lyst til at se lidt nærmere på.

Sentosa Island

Sentosa er en ø i Singapore på 4,71 kvadratkilometer. Øen er kunstigt bygget op, og den er en stor underholdnings-ø. Her er forlystelser af enhver slags. Den er præget af luksus, strande, dyre store villaer og så videre. Det er også her, du blandt andet finder en af de flotteste golfbaner i verden.

smukt landskab på sentosa island i singapore

Skal der være gang i den, så kan du på Sentosa tage en tur til den Adventure Park, der placeret på øen. Det er ret fascinerende at opleve sådan en ø, der nærmest har sin helt egen stemning og har det primære formål at være et overklasseagtigt underholdningssted for meget rige mennesker og for turister.

Singapore Botanic Gardens

Singapores beliggenhed så tæt på Ækvator gør det muligt at have en fuldstændig overdådig botanisk have. Denne helt enestående have er 156 år gammel, og den er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Den er rangeret som Asiens bedste park, hvilket er ret flot, når man tænker på landets størrelse. Den har et areal på 72 ha.

singapores botaniske have the singapore botanic gardens

Tidligt i 1900-tallet havde Malaya-halvøen cirka halvdelen af verdens gummiproduktion.

Den botaniske have i Singapore er et meget populært turistmål. Det er den eneste have i verden, der har åben hver eneste dag hele året rundt fra tidlig morgen til midnat.

I denne helt enestående botaniske have finder du flere end 10.000 arter af blomster og planter.

Inde i haven ligger der forskellige tema-haver. En af de mest berømte er orkidehaven. Den har en af verdens største samlinger af orkideer.

En del af haven er noget af den oprindelige regnskov, som desværre næsten er blevet udryddet.

Der er mange interessante og sjældne planter og blomster i denne eksotiske botaniske have.

Singapore zoologiske have

Det er altid hyggeligt og fredeligt at besøge en zoologisk have. Den, der ligger i Singapore, er placeret omtrent 25 km uden for centrum, og den indeholder mange og meget eksotiske dyr. Ud over at være en fantastisk dyrepark, så bliver der også arrangeret forskellige former for oplevelser i haven.

orangutang i singapore zoo singapores zoologiske have

Det kan være sådan noget som en morgenrundtur eller en nattesafari. Her kommer du som gæst i haven ret tæt på dyrene, og mange af disse dyr er nogle, som vi oplever som eksotiske og sjældne. Sæt nogle timer af til at tage en pause fra storbyen i selskab med en masse spændende dyr.

Gardens by the Bay

Denne park er en naturpark, der har fokus på botanik, biodiversitet og green-tech. Parken ligger på indvundet land, og er en del af regerings arbejde på at gøre Singapore til én stor have. Noget er naturligt, andet er bygget op, så det minder om den ægte være for at skabe et sundt miljø.

gardens by the bay i singapore

I en af haverne er der for eksempel to kæmpestore afkølede drivhuse, som er på 1 ha hver. De er drevet miljøvenligt og bæredygtigt og skal være med til at vise vejen frem i forhold til natur og klima.

I haverne er der også anlagt for eksempel nogle kunstige bjerge og et 35 m højt vandfald. Dermed er det blevet gjort muligt at skabe et kunstigt miljø, som skal illustrere forskellige klimaer.

Om natten er disse mange anlæg oplyst med pærer i mange farver, og det er et helt overdådigt syn.

Sri Mariamman Temple

Dette smukke tempel ligger i Chinatown i Singapore. Det er det ældste hindu-tempel i Singapore. Det åbnede tilbage i 1827.

hindu templet sri mariamman i singapore

Bygningen er et festligt syn, for templet er meget farvestrålende og i det hele taget meget kunstfærdigt dekoreret.

Templet er dedikeret til gudinden, Mariamman, som er kendt for at kunne kurere sygdomme.

Det er en stor oplevelse at se templet både udefra og indvendigt, hvor der også befinder sig mange udsmykninger og opstillinger, som er typisk hinduistiske.

Besøg gerne templet, når du alligevel er på besøg i Chinatown – eller omvendt. Det er bestemt et besøg værd.

At finde fly til Singapore

Der er flere og flere, der vælger at tage den 12 timer lange rejse til Singapore. Det er et meget eksotisk rejsemål, som bør besøges over i hvert fald et par uger, for at du kan nå at se noget mere, end du kan nå på blot en uge.

Der er flere flyselskaber, der tilbyder rejser til Singapore. Det er jo først og fremmest Singapore Airlines, men også for eksempel Qatar Airlines, Emirates, Finnair og SAS flyver til Singapore.

Da der er flere rejsebureauer, der har ruter til Singapore – med eller uden mellemlanding, og da turismen dertil er stigende, så kan du finde en tur dertil dagligt.

Flybilletterne er temmelig kostbare, men det er jo også en ret lang tur.

At finde et hotel i Singapore

Turisme er en stor industri i Singapore. Derfor er det ikke spor svært at finde et hotel. Prisniveauet er ok. Som alle andre steder i verden, så er de hoteller, der ligger tættest på centrum dyrere end dem, der ligger uden for centrum.

Airbnb er også blevet stort i Singapore. Lige nu tilbydes der over 2000 forskellige steder, du kan leje dig ind i Singapore. Det kan være en ret fin måde at komme til at bo under mere private former. Det er både meget hyggeligt og en god måde at komme til at kende lokalbefolkningen bedre på.

Singapore er et spændende og eksotisk rejsemål, hvor du kan komme til at opleve mange helt særlige ting, som kun kan opleves der.

Related posts

Bangkok seværdigheder i verdensklasse

Turistguiden

Kuala Lumpur seværdigheder

Turistguiden

Seværdigheder i Istanbul

Turistguiden

Leave a Comment