Europa

De største Porto seværdigheder du bare må opleve

udsigt over porto fra vandet

Porto – den anden største by i Portugal, som ofte bliver overset til fordel for Lissabon, og som er blevet et yndet turistmål for europæere, der gerne vil opleve noget andet end de typiske storbyer.

Overvejer du en rejse til Porto, vil du have en fantastisk oplevelse i vente – især, hvis du er glad for mad og vin. Byen har trods alt lagt navn til den kendte dessertvin portvin, og det er også netop denne drik, byen er mest kendt for.

Med omkring 250.000 indbyggere er det ikke en by af metropoliske proportioner, men den er stadig et besøg værd for dig, der gerne vil på storbyferie med et mindre hæsblæsende tempo, end man normalt oplever i hovedstæder og storbyer.

Som i de fleste andre lande i Europa kan du i Porto bruge dine Euro, når du skal betale for de mange glas sød, rød portvin, der skal nydes i løbet af opholdet. Herunder kan du læse mere om seværdighederne, flypriserne og mulighederne for overnatning i byen.

1.  Clérigos Tårnet

Det store og smukke tårn er noget af det, der virkelig definerer Portos centrum. Oprindeligt er det en kirke, og du har også muligheden for at komme indenfor og opleve den smukke arkitektur og stemning på indersiden – Det er dog ikke nødvendigt. Til gengæld er det et must at komme tæt nok på tårnet til at betragte de fine detaljer på ydersiden.

clerigos tårnet i porto i portugal
clerigos tårnet i porto i portugal

Fordi det er en høj og prominent bygning i den centrale del af den gamle by, er det faktisk stort set umuligt ikke at få øje på Clérigos tårnet og i virkeligheden også at komme tæt på det.

Som en vigtig del af byens skyline og en hovedattraktion bør man som turist i det mindste gå en tur forbi tårnet for at opleve det som en del af byens kulturarv.

2.  Dom Luis Broen

Om det er en egentlig seværdighed er svært at sige, for det er ikke som sådan broen i sig selv, der er attraktionen. Den store bro forbinder byerne Porto og Gaia, og det fantastiske ved den er den helt vidunderlige udsigt over begge byer, du har, når du stopper midt på broen og kigger ud over landskabet under dig.

dom luis broen og porto set lidt fra oven
Dom Luis broen og Porto set fra oven

Området omkring den prominente bro er også en del af det, der gør den så speciel, for du finder op mod broen på begge sider en lang række cafeer og restauranter med lækker mad og en udsigt, der er værd at betale for.

Du finder også hver morgen et lille marked ved broen, langs floden. Det er ikke et loppemarked, som du måske har oplevet det i Paris, men mere en lille samling boder, der sælger små, fine turistsouvenirs.

3.  Sea Life Porto

Den ubestridt største attraktion i Porto er det flotte Sea Life Akvarium, der åbnede i 2009. Det er en rigtig spændende og sjov oplevelse for både par, men især også familier med børn, der er glade for og interesserede i havets dyr.

I forhold til det vi kender herhjemmefra er det både fantastisk og smukt at opleve de eksotiske dyr som sorttippede hajer og store skildpadder helt tæt på. Der er mange gode oplevelser at hente i akvariet, både fodringstid, guidede ture og en rolig og næsten meditativ stemning omkring de store bassiner og mange store og små havdyr.

For de mindste findes der endda et bassin, hvor det er muligt at røre ved fiskene og de mindre skaldyr og have hænderne direkte i vandet, hvor de bor.

4.  Sao Fransiscos Kirke

Der er rigtig mange majestætiske og smukke kirker i Porto, og i virkeligheden er de alle et besøg værd, men denne fortjener at blive fremhævet på grund af den helt fantastiske gotiske arkitektur, der virkelig definerer helt kirkens ydre og barokke indre.

sao fransiscos kirke i porto i portugal

Den ligger i de smukke omgivelser, der udgør den gamle bydel, og derfor passer den også helt perfekt ind i omgivelserne og giver dig en helt fantastisk oplevelse af at træde ind i en anden tid.

Det er næsten umuligt ikke at blive åndeløs, når du træder ind i kirken og bliver mødt af udskåret træ, søjler og et fantastisk loft. For ikke at tale om det kæmpe store og overdådige alter.

NOTE: Det er ikke tilladt at tage billeder inde i kirken, så derfor er du nødt til at købe dig til det, hvis du vil kunne vise minderne frem, når du kommer hjem.

5.  Jardim do Palacio de Cristal

Rigtig mange steder inkluderer ikke denne park i deres gennemgang af seværdighederne i Porto, og netop derfor er det en af de ting, der er kommet ned på denne liste.

krystalpalads haven i porto jardim do palacio de cristal

Tag en tur i den fantastiske slotspark og se, hvordan påfuglene vandrer frit omkring i de små rosenhaver og områder med forskellige planter og blomster, og mærk duften i luften.

Parken har op til flere Wifi-spots, så du kan nyde lidt off-time med din telefon eller computer, men der er også rig mulighed for bare at være og nyde den uovertrufne natur midt i Porto med udsig til det smukke slot, haven hører til.

Smør en lækker madpakke, eller køb en franchesinha (klassisk sandwich fra Porto med masser af kød og smeltet ost) på vejen og nyd den i parken i stedet for at spise på en cafe eller restaurant.

6.  Museu Serralves

En af de vigtigste og største kunstinstallationer i hele Portugal gør det helt fantastiske, modernistiske museum for kunst og arkitektur til en af de ting, du bare skal se, hvis du besøger Porto.

museu serralves i serralves haven i porto

Modernisme og art deco er det, hele museet er bygget op omkring, og det er ikke kun kunsten i rummene, men også selve bygningerne, der illustrerer stilarterne og den tid, de kom frem på.

Med 14 gallerier og op mod 13.000 m2 er museet kæmpe stort og rummer både underholdning i form af selve bygningerne, skulpturer og moderne kunst i alle former.

installationskunst a new life fra 1981 af kunstneren guy de cointet på museu serralves i porto
installationskunst a new life fra 1981 af kunstneren guy de cointet på museu serralves i porto

Er du bare den mindste smule kunstinteresseret, så riv tid ud af kalenderen til at besøge Serralves, når du er i Porto.

Fly til Porto

Du kan flyve direkte til Porto fra København, hvis du er villig til at betale lidt ekstra, men vil du spare, koster det dig som udgangspunkt i hvert fald en omstigning og 2 timer oveni. Stort set alle kendte flyselskaber har rejser til lufthavnen i nærheden af Porto, og alt efter sæson kan du finde alt fra flere daglige af gange til flere ugentlige, så det er aldrig umuligt at kommer dertil.

Når det kommer til priserne, ligger de i den helt gennemsnitlige del af skalaen – med udsving til begge sider alt efter valget af flyselskab og rejsedage. Du kan finde fly til priser fra under 1000 kroner og helt op til 3000+ kroner, hvis du er yderst kræsen, når det kommer til tidspunkt og selskab.

Hotel i Porto

Der er rigtig gode muligheder for alle pengepunge, når det kommer til overnatninger i Porto. Der findes alt fra hyggelige Airbnb muligheder over hotellejligheder og værelser til den helt store luksusoplevelse, så alt efter, hvad dine ønsker og forventninger er, kan du helt sikkert finde et godt sted at hvile kroppen og får lidt morgenmad inden en ny dags eventyr i byen begynder.

Når der kommer til priser, finder du de fineste hostels til priser fra omkring 200 kroner pr nat og opefter. Hotellerne ligger lidt højere, men er du ikke så optaget af, hvor meget luksus der er, kan du finde gode og hyggelige værelser til priser fra 450kroner og helt op til den ultimative luksus, hvor du må slippe i omegnen af 4000 kroner pr nat for den fulde pakke.

Rigtig mange af hoteller, hostels og lejligheder ligger side om side i den gamle bydel omgivet af de smukke og gamle bygninger og brostensbelagte gader.

Bonusinfo om Porto

Porto er Portugals anden største by, kun overhalet af hovedstaden Lissabon. Den ligger 300 kilometer nord for hovedstaden og midt i regionen af samme navn.

Hvis du besøger byen er det helt umuligt at komme udenom vinen, der er opkaldt efter byen og regionen – nemlig portvin – og der findes også rig mulighed for at smage vinen og høre historierne bag på de mange vingårde og cafeer i byen.

Selv om der ikke er de helt store attraktioner, som vi kender dem fra større byer, betyder det ikke, at byen er hverken kedelig eller kulturløs – snarere tværtimod. Det er bare et helt andet tempo og en helt anden måde, det kommer til udtryk på.

Byen i sig selv, stemningen og den helt fantastiske mad og vin er med til at gøre byen et rejsemål, der fortjener at blive vægtet ligeså højt som Lissabon og andre byer i samme del af Sydeuropa.

Forbered dig på en spændende og stemningsfuld ferie i en helt fantastisk by med rigtig mange skønne ting at byde på for både voksne og  børn. Skal du vælge årstid, så er sommeren helt klart at foretrække, fordi så mange af de smukke oplevelser i byen er udenfor og skal opleves, når blomster og træer står i fuld flor for rigtig at komme til sin ret!

God tur!

Related posts

7 Budapest seværdigheder du ikke må gå glip af

Turistguiden

Seværdigheder i Istanbul

Turistguiden

Prag seværdigheder – Karlsbroen og det sorte øl

Turistguiden

Leave a Comment