Asien

Bangkok seværdigheder i verdensklasse

udsigt over bangkok by

Bangkok er en by, der oser af asiatisk stemning. Der er alt fra tuk tukkerne til gadekøkkenerne, fra deres neon-belysning til duften, fra deres Buddha-figurer til Chao Praya-floden, der løber gennem byen.

Bangkok er en by med uanede mængder af liv og er et sted, som aldrig sover. Det er næsten helt åndssvagt på en god måde, hvad man kan opleve i Thailand, når mørket er over byen. Alt fra vilde diskoteker til pubs og barer og alt det midtimellem.

Bangkok er en by, hvor buddhismen er i højsædet. Buddha tilbedes og er et symbol på den thailandske identitet, der udspringer fra buddhismen.

Bangkok er en by, hvor der er travlt. Der er godt run på, og der er masser af biler og toge og metro, som binder byen sammen.

Bangkok er en by, hvor der er masser af parker, som for nogle fungerer som et godt pusterum væk fra de travle gader.
Når man befinder sig i Bangkok, hvor der bor over otte millioner mennesker, føles København og andre danske byer ikke særlig store.
Det mest iøjnefaldende ved Bangkok er, hvordan den kombinerer historie med moderne bygninger, travlhed med ro, kaos med højspiritualitet og generelt er en by, hvor så mange forskellige ting kan opleves. Og det tilmed i et klima, der gør, at der er varmt hele året rundt.

Vi giver dig her en guide til, hvilke steder du skal se, når du er i Bangkok.

Icon Siam Shopping Mall

Her har vi fundet en hidden gem, der kan gå hen at blive enormt populært inden for få år. Icon Siam er et meget imponerende shoppingcenter, som har alverdens ting. Det bliver kaldt ”Mother of All Malls” og åbnede sidste år. Icon Siam er det største shoppingcenter i Thailand. Der er et flydende marked i Icon Siam, hvilket ikke siger så lidt.

icon siam shopping mall i bangkok

Der er mange rejseeksperter, der mener, at hvis man besøger Icon Siam, får man et fantastisk indblik i hele Bangkok på én og samme gang, fordi stedet har så mange forskellige ting at byde på og kombinerer buddhismen med det typiske flydende marked, museer og luksusbrands, gadekøkkener med thailandsk arkitektur og meget mere.

Selvom Icon Siam åbnede sidste år, er det allerede nu et sted, mange besøgende mener oser af stemning. Det skal siges, at Bangkok allerede i forvejen er kendt for at være en by, der har mange shoppingcentre, men det her sted slår alt, hvad der måtte findes af lignende steder i både byen, men også resten af landet. Icon Siam har en fantastisk arkitektur både indvendigt og udvendigt, men der er også en mangfoldig form for arkitektur med vidt forskellige aspekter.

Wat Pho

Det er her, man for alvor oplever den buddhistiske indflydelse over Thailand. Wat Pho er stedet, hvor man kan se en kæmpemæssig Buddha-figur i guld, der er intet mindre end 46 meter lang og 15 meter høj. Det er et buddhistisk tempelkompleks, som blev bygget i det 16. århundrede. Der er intet mindre end over 1000 Buddha-billeder i bygningskomplekset.

wat pho templet med den store buddha statue

Templet får årligt et væld af besøgende, og det er indkapslingen af den buddhistiske indflydelse over Thailand. Wat Pho er et vigtigt sted at besøge, hvis man gerne vil have et indblik i den buddhistiske tankegang, der er en fast bestanddel af thailændernes identitet.

den liggende buddha statue i wat pho templet i bangkok thailand
Den liggende buddha statue i Wat Pho templet i Bangkok

Den store buddha-figur er så stor, at man skal se den, før man for alvor forstår, hvor markant et bygningsværk det er. Mange gæster taler om, at der er unikke fotomuligheder, hvor end man befinder sig i Wat Pho. Så meget er der at se, så langt øjet (og kameraet) rækker.

Wat Arun

Et tempel, der er intet mindre end 70 meter højt. Det er det mest fotograferede tempel i hele Thailand, og det er et sted, der oser af historie. Templet er lige ved den flotte Chao Praya-flod, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere spændende og unik. Det er et sted, som er fyldt med masser af god energi, og det er et meget anbefalelsesværdigt sted at besøge.

wat arun templet i bangkok thailand

Wat Arun er, som følge af dets beliggenhed ved Chao Praya-floden, et sted, man kan tage hen til ved hjælp af vandtaxa. Netop fordi Wat Arun er lige ved Chao Praya-floden, ligner det, når man kigger på Wat Arun fra lang afstand, at templet står på vandet. Wat Arun er et sted, der er utrolig flot at se, når mørket har meldt sin ankomst.

Mange gæster beskriver, at munkene ved Wat Arun værdsætter de mange besøgende og er flinke og villige til at tage en dialog, hvilket for mange gør oplevelsen endnu mere speciel. Så hvis du er interesseret i at lære noget om den fredelige og mentalt afbalancerede buddhistiske religion, er Wat Arun ikke et dårligt sted at starte.

Det store palads

Det måske mest populære sted at besøge for turister i Bangkok. Det er også noget så overdådigt. Der er mange turister, der mener, at man ikke kan tillade at forlade Bangkok, uden man har set Det store palads.

grand palace i bangkok thailand

Før i tiden var det Thailands konges hjem og stedet, hvor den thailandske regering udførte deres arbejde.

At besøge Det store palads kan hurtigt tage lang tid, fordi der er så meget at se. Stedet er i alt 214.000 kvadratmeter stort. Det er dog vigtigt at påpege, at du kun skal betale for indgang uden for paladset, da der er en del, som er villige til at narre turister og tage penge for noget, der i hvert fald ikke giver adgang til paladset. Enkelte besøgende klager over, at der er for mange turister, hvilket omvendt også kan være udtryk for, hvor smukt det er.

Bangkoks natteliv

Det er svært at tage en beslutning om, hvor man skal starte, når det kommer til Bangkoks utrolige natteliv. Der er så meget at opleve, og det er en fin måde at opleve stemningen i byen på. Bangkok er kendt for sit natteliv – og med rette. Det er ret imponerende, men det er, som om nattelivet vokser støt år for år i den thailandske hovedstad.

khao san road i bangkok thailand
Khao San Road i Bangkok Thailand

Når det kommer til det imponerende natteliv i Bangkok, er det følgende ting, man blandt andet kan opleve: der er festscenerne og feststederne på Khao San Road og Royal City Avenue, der er masser af karaokebarer, og thailænderne er meget tolerante over for de, der synger falsk.

For de voksne er der er selvfølgelig også bordel-kvarteret med Soi Cowboy og Patpong, som alt andet lige er noget af en oplevelse at se. Læg dertil også et utal af fantastiske rooftop-barer og ikke mindst hippe og moderne cocktailbarer. Samtidig er der også et væld af steder, hvor man kan se fodbold på storskærme på blandt andet barer og pubs. Bangkok er uden tvivl en af de største festbyer i verden.

Sådan kommer du til Bangkok – Fly til Bangkok

Der går masser af fly fra Københavns lufthavn til Bangkok. Det er muligt at komme til Bangkok med direkte fly med blandt andet Thai Airways og vores helt egen SAS. Norwegian flyver også til Bangkok med direkte rutefly. Flyvningen til Bangkok tager omkring 10,5 time den ene vej og 11,5 time på hjemvejen.

Når man flyver til Bangkok, er der skruet op for underholdningsmulighederne. Det betyder, at du kan se film og lignende, når du er ombord på flyveren. Ellers kan det blive noget af en omgang, hvis man bare skal sidde og stirre tomt ud i luften i 10 timer i streg.

Det er også muligt at flyve til Bangkok gennem alternative ruter, hvor man mellemlander i eksempelvis Zürich eller München. I sådanne tilfælde flyver man med henholdsvis SWISS eller Lufthansa. For de personer, der godt kan lide at sove længe, er det sådan, at når man flyver direkte til Bangkok, er der afgang ved 14-tiden. På hjemturen er der dog afgang fra Bangkok klokken 01:20 lokal tid, hvilket for nogle er fantastisk, for andre er det træls.

Når du flyver til Bangkok, lander du i Suvarnabhumi Airport, der årligt tager imod over 60 millioner passagerer.

Hotel i Bangkok

Thailand er en by med et væld af steder at se og besøge. Og det samme gør sig gældende med deres hoteller, hvor der er så mange ting, man kan se. Det er alt fra billige hostels til dyre og flotte hostels, almindelige hoteller til spektakulære femstjernede hoteller og meget mere.

Det er muligt at finde hoteller i alle afkroge af byen, og der er ingen tvivl om, at Bangkok er en by, der hvert år tager imod 17,5 millioner turister. Det giver sig selv, at de selvfølgelig alle sammen skal huses, hvorfor der også er et markant og enormt bredt udvalg af hoteller. Bangkok er en by, der lever af turisme, og det ses også på de mange hotelmuligheder, der er i byen.

På servicefronten er thailænderne kendt for at være enormt dygtige, og hvis man gerne vil have en god receptionist-uddannelse, skal man tage den i Thailand. Det siger lidt om, hvilke forventninger man kan have, inden man besøger Bangkoks mange hoteller. For på servicefronten er der ikke en finger at sætte på thailænderne, og når det kommer til udvalget af hoteller, er det svært at matche, hvad Bangkok har at byde på.

Related posts

7 smukke Singapore seværdigheder – kulturel ferie eller storbyferie.

Turistguiden

Seværdigheder i Istanbul

Turistguiden

8 Seværdigheder Tokyo kan tilbyde turister

Turistguiden

Leave a Comment