Rejsetips og artikler

Fodboldrejser i Europa – Madrid, Barcelona eller London?

santiago bernabeu stadion i madrid hjemmebane for fodboldklubben real madrid

I Europa finder du rigtig mange fodboldfans og både rundt omkring på stadioner og på TV skærmene følger mange millioner mennesker med i fodboldkampene hvert eneste år. I næsten alle lande i Europa er nationalsporten lige netop fodbold, og landende har alle sammen et hold de hepper på og går med i tykt og tyndt.

Netop grundet den store interesse for fodbold, er der rigtig mange ideelle destinationer i Europa når det gælder fodboldrejser. Hvis du og familien, eller dine bedste venner gerne vil på en fodboldrejse, så er der flere steder du kan rejse hen i Europa og se store kampe, med nogen af de største fodboldspillere.

Destinationer for fodboldferie

Som sagt er der rigtig mange ideelle destinationer til fodboldrejser i Europa. En fodboldrejse skal indeholde masser af fodboldkultur og selvfølgelig fede kampe med nogen af de bedste spillere. I skal ind på stadion og mærke stemningen og suset når der scores mål eller når målet lige misses. Det er en kæmpe oplevelse at se kampe på hjemmebane, fordi tusindvis af fans følger med lige ved siden af jer. Alle destinationer kan nås på forholdsvis kort tid med fly, så derfor kan i sagtens tage af sted på en weekendtur.

Madrid

En af de byer der virkelig har en stor fodboldtradition er hovedstaden i Spanien, Madrid. I Madrid bor der 3,3 millioner mennesker. Her finder du en af verdens absolut største fodboldklubber, Real Madrid der hvert år trækker mange tusinde fans til deres kampe. I Madrid er der også en anden stor fodboldklub der hedder Real Atletico. I 2014 stod disse to hold overfor hinanden i en historisk Champions League finalen med Real Madrid som vinder. Kampen var historisk fordi de to hold var fra samme by, derfor kunne Madrid være sikre på at få fejring igennem byen.

santiago bernabeu stadion i madrid hjemmebane for fodboldklubben real madrid

Real Madrid spiller deres hjemmekampe lidt nord for byen på stadionet Santiago Bernabeu. Her kan der sidde 85.000 tilskuere og følge kampene. Real Atletico har deres hjemmebane lidt syd for centrum af Madrid på det stadion der hedder Vicente Calderon. Her er der plads til 55.000 tilskuere.

I Madrid er der også to mindre klubber, Rayo Vallecano og Getafe CF, hvor vores egen Michael Laudrup har trænet i den sidst nævnte klub i 1989 – 1994.

Barcelona

Barcelona er også et meget populært rejsemål for fodboldfans. Barcelona er hovedstaden i den region der hedder Catalonien som ligger i det nordøstlige Spanien. Der er 1.630.343 mennesker i byen, og 4,8 millioner hvis vi tæller forstæderne med. Det tager ca. 3 timer i tog fra Madrid til Barcelona, så derfor kan du opleve hele to fodboldbyer på en ferie hvis du vil.

flag for fodboldklubben fc barcelona

Barcelona er en rigtig fodbold by, og her ligger stadionet Camp Nou. Her er der plads til 70.000 mennesker. I Barcelona er der også en anden klub der hedder RCD Espanyol. Fansene fra begge klubber har tidligere haft et dårligt ry for at være med højlydte og voldsomme, men efterhånden er de meget voldsomme hardcore fans blevet en sjældenhed, og de der er, samles nu på en tribune bagerst på stadion. Derfor kan i roligt tage på fodboldferie i Barcelona sammen med både børn og voksne.

London

Englands hovedstad London er og bliver et af de største rejsemål for fodboldfans. Der er 8.5 millioner indbyggere i London og den er derfor den tredje største by i Europa. I London er der intet mindre end 10 store fodboldklubber.

london emirates stadion arsenal football club

Netop fordi der er så mange klubber, er der også meget stor mulighed for at se en kamp. Der er nemlig flere kampe hver eneste weekend. Derfor kan du som fodboldfan i London sagtens nå at se flere kampe på eksempelvis en forlænget weekend.

Der er mange, meget kendte fodboldklubber i London, blandt andet Arsenal, Chelsea og Tottenham.

Rhein/Ruhr

Egentlig er Rhein/Ruhr ikke en by, men i stedet et distrikt, hvor flere byer nærmest er vokset sammen på kryds og på tværs. Der bor ca. 10 millioner i distriktet. Den centrale by i Rhein/Ruhr er byen Düsseldorf. I Rhein/Ruhr findes der mange klubber i den højeste fodboldliga. Her er også det højeste tilskuergennemsnit i Europa, så her kan du virkelig få masser af fodboldstemning.

signal iduna park stadion i dortmund tyskalnd også kendt som westfalenstadion hjemmebane for borussia dortmund

En af de mest kendte klubber er Borussia Dortmund, som trækker, i gennemsnit, ca. 80.000 tilskuere til kampene. Udover Borussia Dortmund finder du klubberne Bayer Leverkusen, Bochum, Borussia Mönchengladbach, FC Köln, Fortuna Düsseldorf og Schalke.

Related posts

Bilferie med børn – sådan gør du turen til en fornøjelse for hele familien

Turistguiden

Vilde safari rejser i Afrika – 3 eksotiske dyr du skal se

Turistguiden

Tiden er inde til sommer, sol og sandaler

Turistguiden

Leave a Comment