USA

Seattle seværdigheder – Space Needle, Pike Place Market og de flyvende fisk

udsigt over storbyen seattle i washington state ved solnedgang

I det nordlige USA, grænsende op til Canada, ligger staten Washington. I den nordvestlige del af Washington ligger den smukke by Seattle, som er særligt kendt for sin smukke natur, og for at være hjemsted for nogle af de største internationale virksomheders hovedkvarter – blandt andet Amazon, Starbucks og Costco.

Der har boet mennesker i området i mindst 4000 år, men byen fik sit navn efter en indfødt stammeleder, Chief Seattle, omkring år 1850.

I dag er Seattle et velbesøgt område og er særligt elsket for sin fantastiske placering med vand hele vejen rundt, med interessante attraktioner og seværdigheder og med nem adgang til billedskøn natur. Byen kaldes da også for ”The Emerald City” netop på grund af, at den er omgivet af frodige, grønne skove.

Derfor skal du besøge Seattle:

  • Smuk by med en gammel historie og et moderne udtryk
  • Flot omkringliggende natur med både vand, skove og bakker i landskabet
  • Kulturel by med spændende og anderledes museer og attraktioner
  • Det meste er i gåafstand, og du kan nemt komme rundt.

Space Needle – usædvanlig god udsigt over by og terræn

Space Needle er Seattles måske mest kendte seværdighed, og efterhånden også byens varemærke. Med sine 184 meter, tårner Space Needle sig højt over byen, og indgår som en ikonisk del af Seattles skyline.

Seattle space needle 1565835255

Space Needle blev bygget i 1962 til Verdensudstillingen, som tiltræk 2,3 millioner besøgende. Omkring 20.000 besøgende benyttede elevatorerne i forbindelse med denne begivenhed.

Tårnet er et observations tårn med et imponerende observationsdæk, som giver en uovertruffen 360 graders udsigt over byen og landskabet. Desuden er tårnet indrettet med en roterende restaurant, så det er nemt at nyde den flotte udsigt, mens man forkæler sig med lækker mad og drikke samtidig.

Space Needle er åben hver dag hele året rundt, men kan sommetider være lukket på grund af særlige arrangementer. Det er en af de lidt dyrere attraktioner, men udsigten over Seattle og hele oplevelsen er bestemt besøget værd.

Pike Place Market – livlig stemning og lækre delikatesser

Seattle er en havneby, og derfor skal du heller ikke snyde dig selv for en fantastisk tur ned på det lokale marked på havnen. Her kan du nemlig forsvinde ind i en spændende verden af friske råvarer og lækre delikatesser.

pike place market et farmers market i seattle washington

Det er muligt at købe frugt, grøntsager, fisk, specialvarer og håndlavede ting fra lokale kunstnere. Uanset om man vil købe ind eller bare gå og kigge, så er Pike Place Market altid et besøg værd. Omkring markedet findes flere lækre restauranter, hvor man kan nyde en frokost, eftermiddagssnack eller aftensmad med udsigt over vandet.

Blandt de mest klassiske oplevelser på Pike Place Market er fiskemarkedet, hvor de livligt kaster med fisk dagen lang. Uanset om der er en grund til det eller ej, så flyver det rundt med fisk.

Markedet er åbent alle dage om året, på nær ved Thanksgiving og jul. Snyd ikke dig selv for denne herlige oplevelse, hvor du kan gå skulder mod skulder med de lokale og opleve lækre og spændende varer.

Museum of Pop Culture – få en på opleveren

The Museum of Pop Culture, også kendt under navnet MoPOP, er et nonprofit museum, som særligt er kendt for sin bemærkelsesværdige udformning. Bygningen kan genkendes på lang afstand og kan til forveksling minde lidt en forlystelsespark.

the museum of pop culture også kendt under navnet mopop i seattle washington

Museet blev opført i 2000 af medstifteren af Microsoft, Paul Allen. Museet har mange forskellige udstillinger og er også særligt kendt for sine spændende interaktive aktiviteter, hvor besøgende kan prøve kræfter med for eksempel lyd og lys.

Museet har åbent hver dag fra morgen til aften og kan være et herligt afbræk fra at traske gennem byen eller fungere som et behageligt ly, hvis det skulle regne.

Woodland Park Zoo – oplev Nordamerikas skønne dyreliv

Woodland Park Zoo er en zoologisk have, som ligger i den nordlige del af Seattle. Haven blev oprindeligt opført som et privat menageri i 1800 tallet, men blev i 1899 solgt til byen for den dengang svimlende sum af $5000.

amerikansk grizzlybjørn og kaldet amerikansk brunbjørn i woodland park zoo i seattle

I denne skønne zoologiske have, kan man se over 1000 forskellige dyrearter, blandt andet Humboldt pingviner, polarræve, hulepindsvin, bæltedyr, tukaner, forskellige bjørnearter, en anakonda, en boa og mange andre dyr. På den måde kan man også opleve noget af den imponerende natur, og det fascinerende dyreliv, som hersker i Nordamerika fra sikker afstand.

lille dreng ser på humboldt pingviner i woodland park zoo i seattle

Woodland Park Zoo er åben for besøgende hver dag.

Chihuly have og glas – hvor kreativitet og farver kommer til live

Chihuly have og glas er en relativt ny udstilling i Seattle, som byder på en botanisk have og en glasbygning med spændende udstillinger.

chihuly have inspireret af den berømte amerikanske glaskunstner dale chihuly

Chihuly have og glas befinder sig lige ved siden af Space Needle, og man kan med fordel kombinere de to besøg på samme dag og få flere spændende oplevelser på en gang. Det kan dog være en fordel at forsøge at være i Chihuly på en tør og gerne solrig dag, da en del af udstillingen foregår udendørs.

chihuly have og glas i seattle

Udstillingen har åbent hver dag fra morgen til aften hele året rundt, men kan være lukket på grund af særlige arrangementer.

Sejltur i Seattle – oplev den smukke by fra vandsiden

Er du i Seattle, skal du ikke snyde dig selv for en sejltur på en af de mange både eller færger, som hver dag sejler mellem de forskellige områder omkring byen. Seattle fra vandet er en skøn oplevelse, og man oplever byen på en helt anden måde, end hvis man kun begiver sig rundt til fods eller i bil.

seattle skyline set fra vandet i puget sound

Tag for eksempel færgen fra Seattle færgeterminal til Bainbridge Island, og lav en heldagsudflugt ud af det. Der findes også mange virksomheder, som tilbyder mindre sejlture i både rundt omkring Seattle, hvor man kan få information om arkitekturen og historien, samt de seværdigheder som passeres undervejs.

Safeco Field – se en vaskeægte baseball kamp, og hep på dit yndlingshold

Kunne du tænke dig at opleve en af de mest ikoniske sportsgrene i amerikansk historie, så burde du overveje at besøge Safeco Field, som er det store stadion, der ligger nærmest midt i Seattle.

det store stadion safeco field som kan overdækkes grundet vejret i seattle

Se det lokale hold, Seattle Mariners, spille mod andre lokale hold i USA, og nyd den uovertrufne stemning, som kun kan findes på et baseball stadion. Sport er stort i USA, og intet er mere klassisk end Baseball.

I USA er der god tradition for at forsyne sig rigeligt med mad og drikke undervejs i en baseballkamp, og der er således ingen, som ser skævt til dig, hvis du halvvejs igennem en kamp, forlader din plads for at hente flere nachos, barbecuevinger eller en sodavand ekstra.

Vejret i Seattle – Hvornår er det bedst at besøge netop denne by?

Seattle er kendt for sit rimeligt grå og upålidelige vejr, som spøger gennem byen nærmest hele året rundt. Et andet øgenavn for Seattle er nemlig Rain City. Der er mest nedbør i december og januar, hvor der i gennemsnit falder omkring 150 mm regn. Og selvom det regner meget, er byen stadig et besøg værd i disse måneder, hvor der typisk er en særlig hyggelig stemning i byen.

Da Seattle ligger tæt på vandet, og derigennem har kystklima, er det sjældent rigtig koldt. Hvis du besøger byen over vinteren, hvor det er koldest, vil temperaturen sjældent komme under 0 grader.

Det er varmest i Seattle i juli og august, hvor gennemsnitstemperaturen er 18 grader. I juli måned er der desuden flest solskinstimer, og gennemsnittet for denne måned er 10 timer om dagen.

Uanset hvornår du besøger Seattle, kan det være en fordel at pakke varmt og også gerne regntæt tøj. Husk derfor gerne både trøjer, samt vind- og vandtætte jakker.

Fly til Seattle – Sådan kommer du nemmest og hurtigst frem og tilbage

Det er heldigvis blevet nemmere at flyve til Seattle fra Danmark, end det var for bare et par år siden. I dag er det relativt nemt at flyve fra både København og Billund.

Dog er der ikke nogen direkte fly, og typisk vil en flyvning mellem Danmark og Seattle involvere en mellemlanding i enten London, Amsterdam eller på Island, afhængigt af hvilket flyselskab man vælger at flyve med.

Priserne på flyvninger svinger lidt i løbet af året, og som med alle andre flyrejser kan det være en god idé at bestille billetterne i god tid i forvejen.

Priserne ligger på samme niveau, som hvis man flyver til mange andre storbyer i USA, og hvis man måske planlægger en større rundrejse gennem USA, kan det sagtens betale sig at kigge på, om det bedst kan svare sig at starte eller slutte af i Seattle. Typisk er indenrigsflyvninger i USA ret meget dyrere, end hvad vi er vant til mellem de europæiske lande, og derfor kan det også være en overvejelse værd, om man skal leje bil og køre noget af vejen derovre i stedet for at flyve mellem byerne.

Hotel i Seattle – Her bør du overveje at bo på din tur

Hvor du skal bo i Seattle, afhænger af flere forskellige ting. Primært hvilke seværdigheder, du gerne vil opleve, men også om du vil bo centralt i byen eller lidt udenfor. Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig medtænke dit budget. Som mange andre storbyer i USA, er det ikke ligefrem meget billigt at overnatte, og derfor kan det være en god idé at tænke over, om man virkelig behøver alle de lækre ekstrating og services, som mange hoteller typisk tager sig godt betalt for.

Ekstra services som morgenmadsbuffet, en ekstra stor seng, altan eller spaområde vil være elementer, som trækker prisen op. Overvej derfor hvilke ting, der er vigtige for netop dig eller jer, og spar penge ved at undvære resten.

Hvis det er første gang, at du besøger Seattle, er det dog anbefalelsesværdigt at bo relativt centralt. Mange af de største attraktioner kan nemlig nås til fods, når først man befinder sig i centrum. Overvej for eksempel at bo i områder som Queen Anne, Capitol Hill eller Central District. Her er I tætte på både Space Needle, Pike Place Market, Museum of Pop Culture, Chihuly Have og Glas, samt færgeterminalen.

Der kan være mange penge at spare på en overnatning, hvis du for eksempel vælger at bo på et hostel, eller hvis I er en større gruppe afsted, som vælger at dele en lejlighed med både senge og sovesofaer.

Related posts

Florida seværdigheder – 9 uundgåelige destinationer

Turistguiden

San Francisco seværdigheder – Golden Gate Bridge og Alcatraz

Turistguiden

Vilde seværdigheder i New York – storbyferie i verdensklasse

Turistguiden

Leave a Comment