Asien

8 Seværdigheder Tokyo kan tilbyde turister

travlt i tokyo

Står du overfor at skulle finde din næste storbyferie, så er Tokyo bestemt anbefalelsesværdigt. Tokyo er Japans hovedsted. Den ligger på øen Honshu.

Tokyo er det mest folkerige storbyområde i verden. Det er en spændende by, som er meget anderledes fra alle andre storbyer. Det er en fantastisk blanding af nye bygninger, den nyeste teknologi, kombineret med et stærk kultur og traditioner i massevis. Tokyo består af mange bydele, som hver især har mange ting at byde på og opleve. Det kan anbefales at sætte god tid af og opleve en bydel af gangen.

Tokyo var tidligere en fiskerby og har skiftet navn et par gange.
Om sommeren er vejret varmt og fugtigt, og vintrene er milde, dog kan der forekomme sne i mindre perioder. Der er ikke de helt store temperaturudsving i løbet af året.

Tokyo er blevet et populært rejsemål, og der kommer fortsat flere turister til for at opleve den spændende og anderledes storby.
Byen byder på mange attraktioner  og seværdigheder.

Disneyland i Tokyo

Disneyland i Tokyo er en nøjagtig kopi af Disneyland i Californien. Disneyland i Tokyo blev etableret i 1983.
Forlystelsesparken er stor, og det kan være svært at få det hele med på en dag, da der også er shows, opvisninger og så videre.

askepot slottet i tokyo disneyland
Der er ofte proppet med gæster i weekenderne, så hvis man har mulighed for det, så vil det bedre kunne betale sig at tage derhen på en hverdag.

Der er blevet opført hotel, således at man har mulighed for at tage flere dage i Disneyland, hvis det er det, som man har lyst til. For børn og Disney-fans vil et ophold i Disneyland være et paradis.

Gadekrydset i Shibuya

I bydelen Shibuya findes verdens mest fotograferede gadekryds. Det er et af verdens mest trafikerede steder. Der er tusindvis af mennesker, som i travlhed konstant krydser gaden. På alle tider af døgnet myldrer der mennesker henover gaden. Det er et mægtigt syn.

shibuya vejkrydset i tokyo set i nattebelysning

Det kan minde om en travl myretue, men millioner af myre på kontant arbejde. Her kan man om noget mærke et sus af at befinde sig i verdens største by.
Bydelen byder selvfølgelig også på andet end et gadekryds. Der er masser af shoppingmuligheder, spisesteder, natteliv og andet, hvor man har mulighed for at komme tæt på et topmoderne storbyliv, som findes her.

Sensoji er Tokyos ældste tempel

Templet Sensoji er Tokyos ældste tempel. Det befinder sig i den gamle bydel Asakusa. I bydelen er det muligt at opleve Japans helt gamle kulturelle traditioner. Det meste af Tokyo består af tæpper af skyskrabere, men de er ikke at finde i den gamle bydel. Derfor er der en helt anden og autentisk stemning at gå rundt i de gamle gader.

sensoji templet i den gamle bydel asakusa i tokyo
I bydelen ligger templet Sensoji. Templet er en stor seværdighed, og der kommer mange besøgende. Især japanere besøger det flittigt. Her tænder de røg i røgelsespinde, hvorefter de vifter med røgen, hvis hellige virkning siges at beskytte mod sygdomme, give held i livet, få mulighed for at få børn, og andet som man ønsker sig i livet.

Toyosu Fish Market

Tokyo er en gammel fiskerby, og der handles fortsat med fisk. Hvis man vil opleve noget anderledes, så er det bestemt spændende at se den nye verdensberømte fiskeauktion i Tokyo, Toyosu Fish Marked.
Man kan også se den gamle mere autentiske fiskeauktion tæt på floden. Den hedder Tsukiji Fish Market. Den gamle auktion har stadig åben, men handler ikke med tun.

Tunauktionen er især en oplevelse at se. Den er verdensberømt og noget af en hovedattraktion på fiskeriauktioner. Hvis man skal have mulighed for at få en plads, er det nødvendigt at booke et besøg i god tid. Udover at huse store fiskeauktioner er der også tilknyttet et frugt- og grøntmarked samt flere spisesteder.

Shop amok i Harajuku

Hvis der skal shoppes godt igennem, eller hvis man blot vil opleve et shoppingmekka uden lige, så skal man besøge bydelen Harajuku. Bydelen er pulserende, og spækket med japansk mode og popkultur. Modebutikkerne ligger som perler på snor.

harajuku kvarteret i tokyo japan

I hver butik får man en overvældende modtagelse af det venlige personale, som efter endt køb, følger en helt ud på gaden, med bukken og takken for dit køb. Et dybt buk er et gammelt og klassisk udtryk for at udvise respekt overfor et andet menneske.

På gaderne ser man en stor blanding af den nyeste mode. Her er alt fra farverigt klædte teenagere, til super modebevidste mennesker i alle aldre.

Helligdommen Meiji

En af de mest fascinerende ting, som man kan opleve i Tokyo, er Maiji-helligdommen. Den er bygget til ære for kejser Meiji. Den ligger i en smuk grøn park, som er rolig, selvom der er mange mennesker.
For at komme hen til helligdommen skal man ledes gennem to store porte. I det man går gennem portene, fyldes sindet med en helt særlig ro. Det kan føles helt magisk i sammenligning med det ellers så hektiske og pulserende storbyliv, der findes i Tokyo.

meiji helligdommen i tokyo japan
Ved Meiji-helligdommen kan man se mange bryllupper, brudepar og festernes fint påklædte gæster. Det er nemlig meget populært blandt japanerne at holde et smukt og traditionelt bryllup i de flotte og rolige omgivelser, som findes her. Det giver samtidig nogle meget smukke bryllupsbilleder.

Tokyo Tower

Tokyo Tower er inspireret af Eiffeltårnet, som vi kender fra Paris. Tokyo Tower er orange og ti meter højere en Eiffeltårnet. Det er den anden højeste bygning i Tokyo. Tårnet er et meget populært turistmål. Man kan enten komme op via trapper, eller man kan vælge at tage en elevator. Man kan maximalt komme op i en højde på 250 meter. Hvis man ikke ønsker at komme så højt op, kan man stoppe på platformen ved 150 meters højde. Det koster ekstra penge at komme op til de 250 meters højde.

tokyo tower i tokyo

Tårnet har åbent hel året rundt og tæt på hele døgnet.

Længere ned i tårnet er der et bredt udvalg af diverse butikker, spisesteder, underholdning og så videre.

Hvis vejret er skyfrit, er der mulighed for gode udsigter. Det er fascinerende at se udover Tokyos liv og uendeligt mange skyskrabere.

Der er gerne liv og gang i den, selv højt oppe i de mange bygninger. Mange restauranter og butikker kan ligge højt oppe i bygninger, i modsætning til mange andre steder, hvor man primært ser dem i gadehøjde eller i maximalt 1.sals-højde.

Tokyo National Museum

Hvis man er interesseret i kultur og historie, så byder Tokyo på et bredt udvalg af museer. Et af disse mange museer er Tokyo National Museum. Her findes den største samling af japansk kunst. Man finder ligeledes mange oplysninger om hele den asiatiske historie, som går langt tilbage i tiden. Det er klart et besøg værd, da det er spændende og yderst lærerigt.

tokyo nationalmuseum i tokyo japan

Museet er opdelt i hele seks bygninger, som hver har forskellige samlinger. Her finder man alt fra historie, gallerier, statuer, antikke døre, våben, kostumer, masker og så videre.

I bydelen Ueno, hvor museet ligger, findes der også andre museer og seværdigheder. Her kan man for eksempel opleve det nationale science museum, en zoologisk have, et kunstmuseum og andet. Det kan derfor godt anbefales at sætte god tid af, når man tager til bydelen Ueno.

Hvis man er begejstret om foråret, når de japanske kirsebærtræer på Bispebjerg kirkegård springer ud, så er det helt klart oplagt at se kirsebærblomsterne i Ueno Park, når de er sprunget ud. Det er fantastisk smukt.

Fly til Tokyo

Tokyo er en populær destination. Derfor er det nemt at finde flyafgange til byen. Fra lufthavnen i Kastrup er der flere afgange dagligt. Der er ligeledes mange flyselskaber, der tilbyder pladser. Man kan for eksempel flyve med SAS, Finnair, KLM, Qatar Airways, samt flere flyselskaber.

At der er mange flyselskaber, som tilbyder rejser til Tokyo, gør selvfølgelig også at priserne presses helt i bund i deres kamp for at få kunder.
Man vælger derfor blot den pris og den afgang, som passer en bedst.

Det tager i gennemsnit omkring 12 timer at flyve til Tokyo, hvis man flyver direkte fra Kastrup til Tokyo. Rejsen er mod vest så det kan betaler sig at sove godt på turen, og man må forvente lidt mere jetlag end hvis man

Hotel i Tokyo

Tokyo er en supermoderne by med et rigt liv af mennesker. Det afspejler sig også på byens overnatningsmuligheder. Der er virkelig mange hoteller at vælge mellem. Der er alt fra klassiske hoteller til super moderne løsninger, som man nærmest ikke kan tænke sig til.

Det kan være en god idé at bruge noget tid på at søge rundt i junglen af hotelmuligheder. Uanset om man ønsker noget klassisk, eller om man har lyst til at prøve noget anderledes eller vildt, så findes alle mulighederne i forskellige prisklasser.

Hvis man i stedet ønsker at komme tættere på lokalbefolkningen, og se hvordan de bor på en mere autentiskvis, så kan man finde en Airbnb-løsning i stedet, hvor man indlogeres i et privat hjem i stedet for på et hotel. Det kan være en hel oplevelse i sig selv at færdes i et privat hjem.

Hvordan man ønsker sit ophold, afhænger helt af, hvad man vil. Alle muligheder er til stede i en storby som Tokyo.

Related posts

Seværdigheder i Istanbul

Turistguiden

Bangkok seværdigheder i verdensklasse

Turistguiden

Kuala Lumpur seværdigheder

Turistguiden

Leave a Comment